Sinds de Week in 2014 voor de eerste maal werd georganiseerd, heeft deze jaarlijkse manifestatie waarbij begraafplaatsen centraal staan, een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland.

begraafplaats Orthen s Hertogenbosch
Tijdens de Week van de Begraafplaats staat kunst op begraafplaatsen centraal. Kunst kent vele uitingen, muziek, dans, theater, literatuur, poëzie, architectuur en beeldende kunst. Al deze kunstvormen komen aan bod tijdens de Week 2018.

In de Week van de Begraafplaats organiseren zo’n honderd begraafplaatsen verspreid over het hele land activiteiten. Ze organiseren open dagen en activiteiten in samenwerking met uitvaartondernemers, steenhouwers, educatieve en kunstinstellingen, plaatselijke kunstenaars en natuurorganisaties. Ook vinden er lezingen, rondleidingen, excursies, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten plaats rond het thema Tussen Kunst & Kist.

Dit jaar verschijnt ook de Week van de Begraafplaats-Krant, een speciale krant over kunst op begraafplaatsen die wordt verspreid onder alle deelnemende begraafplaatsen en op tal van andere locaties verkrijgbaar is.

www.weekvandebegraafplaats.nl
Volg de Week op Facebook en Twitter

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl